Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

رسپی های تصادفی

کیک اسفنجی

موادلازم:
تخم مرغ: ٢٨٠ گرم
شکر: ١٢۵ گرم
وانیلا: ٢ گرم
رنده پوست لیموتُرش: ٢ گرم
آرد: ١٢۵ گرم
بیکینگ پودر: ۴ گرم
نمک: ١ گرم
طرزتهیه:
فر را روى دماى ١٧۵ درجه سانتى گراد روشن نمایید.
قالبى به قطر ٢٠ تا ٢٣ سانتى متر انتخاب نمایید و کف آن را با کاغذ مخصوص پُخت و پَز بپوشانید.
تخم مرغ ها را با شکر و اسانس ها به کمک همزن برقى مخلوط کرده تا کاملا تغییر رنگ و حجم دهد. همزن را کنار بگزارید و موادخشک را با هم مخلوط و فقط یکبار الک نمایید و به کمک لیسک یا قاشق چوبى مواد خُشک را درون مواد تخم مرغى فُولد نمایید. مایه آماده کیک را درون قالب ریخته و به کمک پالت رویش را صاف کرده و براى مدت تقریبى ۴٠ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از اطمینان از پُخت قالب را از فر خارج کرده و فرصت دهید تا کیک کاملا در قالب خنک شود و مورداستفاده قرار دهید.
نکات:
١- کیک اسفنجى جزء کیک هاى پایه و مهم در شیرینى پزى محسوب مى شود. و هیچ وقت نیز بصورت تنها و بدون کرم سرو نمى شود. در عین حال که بسیار آسان است نکات بسیار ریز و دقیقى دارد که در صورت توجه و رعایت بهترین نتیجه را خواهید داشت.
٢- دستورى که برایتان نگاشتم، آسان ترین روش براى این کیک است که امیدوارم همه بتوانین به بهترین نحو ممکن از پَس آن برآیید.
٣- دماى استاندارد فر براى این کیک اهمیت بیشترى دارد، چرا که کیکِ بسیار لطیف و نازک نارنجى اى است. مهم نیست از فر برقى یا گازى یا حتى توستر استفاده مى کنید، مهم این است دماى محفظه پُخت تان تنظیم و استاندارد باشد. دماى حقیقىِ ١٧۵ درجه سانتى گراد.
۴- دماى مواد اولیه هم بسیار مهم است، که در این کیک فقط تخم مرغ است که باید به دماى محیط برسانید. تخم مرغ سرد براى این کیک اصلا مناسب نیست.
۵- آرد مورد استفاده باید مخصوص شیرینى پزى باشد و از آردهاییکه در سوپرمارکت ها بعنوان آرد شیرینى پزى فروخته مى شود مى توانین اطمینان کنید.
۶- شکر سفید شما حتما باید داراى دانه بندى ریز باشد تا رویه کیک تان لطیف باشد.
٧- بصورت کلى کیک اسفنجى نیاز به بیکینگ پودر ندارد اما استفاده از آن کمکى است که استفاده از آن خوب است.
٨- قالب مورداستفاده باید متناسب با موادتان باشد.
٩- اسانس را بنا به ذائقه خود تعریف نمایید.
١٠- تخم مرغ ها را بدون احتساب پوست وزن نمایید.
١١- استفاده از کاغذ مخصوص پخت و پز بسیار مهم است چرا که ممکن است کاغذى که شما بنام کاغذ روغنى خریدارى کرده اید کاغذ الگو باشد نه پخت و پز.
١٢- کیک اسفنجى را حتما حتما در خود قالب خنک نمایید.
۱۳- از وانیل مرغوب استفاده نمایید.
۱۴- براى رنده کردن پوست لیمو تُرش از رنده ریز استفاده نمایید و فقط دقت کنید قسمت سفید آن را رنده نکنید که باعث تلخى خواهد شد.
۱۵- قبل از اینکه سه چهارم زمان پُخت طى نشده به هیچ عنوان مجاز نیستین در فر را باز نمایید.
۱۶- براى اطمینان از پخت کامل کیک، بعد از طى شدن زمان مجازِ باز کردن در فر به کمک خلال چوبى که در مرکز کیک فرو مى کنید آن را بسنجید. اگر خلال چوبى شما تمیز بیرون آمد به معناى پُخت کامل است و اگر از مایه کیک بدان چسبیده بود هنوز پخت کامل نشده است.
۱۷- اگر که تمام نکات مربوط به کیک اسفنجى را رعایت نمایید و در شرایط استاندارد پُخته باشد داراى سطح صاف و بدون ترک خواهد بود.
۱۸- فولد کردن به معناى آرام و دورانى مخلوط کردن است و لطفا جدى بگیرید.
۱۹- این مقدار براى ١٠ نفر مناسب مى باشد.

#کیک_اسفنجى_شکلاتى
رسپی از احسانه بیگی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *