موادلازم خمیر:
آرد: ١٧٠ گرم
پودرشکر: ١۵ گرم
نمک: ٢ گرم
کره: ١١٠ گرم
زرده تخم مرغ: ٢٠ گرم
آب: ۴۵ میلى لیتر
موادلازم میانى:
سیب: ٢٠٠ گرم
آب: ١٢۵ میلى لیتر
دارچین: ٨ گرم
جوز بویا: ١ گرم
رنده پوست لیمو ترش: ۵ گرم
شکر: ۵٠ گرم
موادلازم رویه:
سیب: ٢٠٠ گرم
آبلیمو: ١۵ گرم
مرباى زردآلو(پوره شده): ۵٠ گرم
آب پرتقال: ٣٠ میلى لیتر
شکر خام: ١۵ گرم
طرزتهیه خمیر:
آرد، نمک و پودرشکر را با هم مخلوط و الک نمایید و در دستگاه غذاساز بریزید، کره را افزوده و کمى مخلوط نمایید تا مواد بشکل خُرده نان درآید، حال مخلوط آب و زرده تخم مرغ را افزوده و مواد را بصورت خمیر مطلوبى درآورید و با پوشش پلاستیکى ١ ساعت در یخچال قرار دهید.
طرزتهیه موادمیانى:
سیب ها را بعد از پوست گیرى خُرد کرده و به همراه آب، شکر و رنده پوست لیمو تُرش روى حرارت متوسط قرار داده تا بپزد و آبِ آن کاملا تبخیر شود. پودر دارچین و جوزبویا را افزوده و از روى حرارت برداشته و آن را بصورت پوره درآورید و اجازه دهید خنک شود.
فر را روى دماى ٢٠٠ درجه سانتى گراد روشن نمایید. سیب ها را بصورت ورقه هاى نازک بُرش دهید و با آبلیمو مخلوط نمایید. خمیر تارت را روى سطح آردپاشى شده به کمک وردنه باز کنید و درون قالب مخصوص تارت به قطر ٢٣ سانتى متر پَهن کنید. پوره سیب را روى خمیر ریخته و صاف کنید، سیب هاى نازکِ بُرش خورده را روى سطح بصورت مرتب بچینید و شکر خام رویش بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید. تارت را از فر خارج کرده و بوسیله قلموى آشپزخانه مخلوط مرباى زردآلو و آب پرتقال را روى سیب ها مالیده و تارت را از قالب خارج کرده و در صورت تمایل با بستنى وانیلى یا خامه سرو نمایید.
.
.
#تارت_سیب_فرانسوى
رسپی از احسانه بیگی