پای گیلاس

مواد لازم:
گیلاس بدون هسته یک پیمانه
شکر یک پیمانه
کمی ابلیمو و وانیل
نشاسته ۲ قاشق غذاخوری
برای کراست:
۲ و ۱/۲ پیمانه آرد
۱۰۰ گرم کره
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲قاشق غذاخوری آب سرد
۱/۴ قاشق چایخوری نمک
لطفا طرز تهیه رو در ویدیٔو مشاهده کنید

گلت هلو

مواد لازم:
آرد یک و ۱/۲ پیمانه
پودر بادام ۱/۴ پیمانه
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ پینچ
کره ۱۲۰ گرم
آب یخ ۱/۴ پیمانه
مواد مبانی:
کارامل و هلو
شما میتونید میوه دلخواه خودتونو بزارید.

گلت آلبالو

گلت مرغ و سبزیجات

گلت گوجه و پنیر پیتزا

گلت سبزیجات

طرز تهیه:
ابتدا تمامی مواد را به جز آب یخ در ظرف ریخته و با نوک انگشتان مواد را با هم مخلوط میکنیم
تا به شکل خرده نان در بیاد
سپس آب یخ را اضافه میکنید و با کمی ورز دادن خمیر بگیرید
بعد خمیر را توی کیسه نایلونی بگذارید
کمی در کیسه خمیر را باز کنید
و برای حداقل یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
بعد از زمان استراحت خمیر
خمیر را با وردنه باز کنید
به ضخامت ۴-۵ میل
مواد میانی را وسط خمیر بریزید و دور خمیر را به داخل تا کنید.
یا زرده تخم مرغ رومال کنید.
روی ان بادام پرک شده یا خرده بادام بپاشید.
در فر ۱۶۰ درجه به مدت تقریبی ۴۵ دقیقه بپزید.
بعد از خنک شدن با بستنی سرو نمایید.
نوش جان

دسر ماست و توت سیاه

مواد لازم برای لایه توت فرنگی:
شکر ۶۰ گرم
شیر ۱۹۰ گرم
وانیلین ۱/۸ قاشق چایخوری
آب سرد ۶۰ گرم
پودر ژلاتین ۱۵ گرم
ماست شیرین ۱۳۵ گرم
خامه فرم گرفته ۹۰ گرم
پوره توت فرنگی ۱۰۰ گرم

مواد لازم برای لایه توت سیاه:
شکر ۶۰ گرم
شیر ۱۹۰ گرم
وانیلین ۱/۸ قاشق چایخوری
آب سرد ۶۰ گرم
پودر ژلاتین ۱۵ گرم
ماست شیرین ۱۳۵ گرم
خامه فرم گرفته ۹۰ گرم
پوره توت سیاه ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
شیر و شکر را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شیر گرم شده و شکر حل شود. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی از حرارت آن کاسته شود.
آب سرد را در کاسه کوچکی ریخته و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند سپس به روش بن ماری اجازه دهید ژلاتین ذوب شود.
محلول ژلاتین را به تدریج به مخلوط شیر و شکر بیفزایید. اسانس در صورت دلخواه بیفزایید.
ماست را ویسک بزنید تا یکدست شود.
ماست را کم کم به خامه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مایه ژلاتین دار خنک شده را کم کم به ماست و خامه اضافه کنید.
در آخر پوره توت فرنگی را افزوده و هم بزنید.

توی ظرف دسر بریزید در یخچال قرار دهید و اجازه دهید ببندد.

همین روال را برای توت سیاه انجام دهید.

بسیار خوشمزه

نوش جان

دانه چیا

دانه چیا کم‌کالری و غنی از اسیدهای چرب امگا ۳٫
سرشار از پروتیٔین و فیبر
چیا در زبان قوم مادیان به‌معنی قدرت است.
میزان محبوبیت این گیاه در میان مردم جهان روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
دانه چیا بطور معمول در مکزیک و جنوب غربی امریکا مصرف می شود.
مفید برای قلب، دیابت، لاغری و…
دانه های چیا را با تخم شربتی اشتباه نگیرید.
دانه های چیا به تنهایی هیچ طعم و مزه خاصی ندارند بنابراین با شیرین کننده دلخواه خودمون درستش میکنیم.
من برای تهیه این میزان از پودینگ
۳ قاشق سوپخوری دانه چیارو با یک پیمانه شیر در ظرفی ریختم
و حدود یک ساعت بهش زمان دادم تا کاملا مایه من غلیظ بشه و دانه ها شیرو به خودشون جذب کنن
بعد میوه، عسل، و پرک جودوسرو بهش اضافه کردم.

تارت گرانولا برای صبحانه

مواد لازم:
۱ ۱/۲ فنجان پرک جو دوسر
۱/۲ فنجان نارگیل خرد شده
۲ قاشق غذاخوری دانه چیا
۱/۲ قاشق غذاخوری دارچین
۱/۴ فنجان + ۱ قاشق غذاخوری روغن یا کره
۱/۴ فنجان عسل یا شربت افرا
برای پر کردن از ماست طبیعی استفاده کنید.
طرز تهیه:
فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه
جو ، نارگیل ، دانه چیا و دارچین را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید ، کنار بگذارید
کره و عسل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت کم ذوب کنید
کره و عسل ذوب شده را روی مخلوط خشک بریزید و خوب هم بزنید
در قالب های تارت چرب شده بریزید و با استفاده از قاشق مواد را قالب فشار دهید تا منسجم شود.
حدود ۱۵ دقیقه در فر بپزید تا حدی که رنگ آن کمی طلایی شود.
بگذارید قبل از خارج شدن از قالب کاملا خنک شود.
قاشق مرباخوری مخلوط ماست را در هر تارت و با میوه های مورد نظر اضافه کنید.

کوفته تبریزی

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده  ۴۰۰ گرم

لپه  ۱ پیمانه

برنج   ۱ پیمانه

تخم مرغ   ۲ عدد

پیاز  ۱ عدد

مرزه، ترخون و ریحون، جعفری، نعنا تازه خرد شده ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی  ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک به میزان لازم

روغن

آلو

زرشک و گردو برای تزئین

طرز تهیه:

لپه رو خیس کنیم (نصفه روز)

نیم پز میکنیم.

لپه رو آسیاب میکنیم.

برنج هم خیس میکنیم.

میتونیم نیم پز کنیم.

پیاز رنده شده، آبشو میگیریم.

همه مواد مخلوط میکنیم.

ورز میدیم.

میشه از ۲ قاشق آرد نخودچی هم استفاده کرد.

بعد گلوله میکنیم و وسطش میتونیم از آلو، تخم مرغ آب پز یا گردو استفاده کنیم.

بعد پیاز داغ میکنیم، رب و زردچوبه رو اضافه میکنیم.

کمی آب میریزیم.

بعد حرارت و کم میکنیم و کوفته هارو اضافه میکنیم.

در قابله رو نمیزاریم تا یه ربع بجوشه بعد که جوش اومد در قابلمه رو میزاریم.

 

نان شیر گندم

موادلازم برای خمیر
آرد نان 230 گرم
آرد کامل گندم 70 گرم
مخمر فوری 2 قاشق چایخوری
تخم مرغ 30 گرم
شیر 135 گرم
شکر 1 قاشق چایخوری
شیرخشک 10 گرم
نمک 5 گرم
کره 30 گرم
برای تنگ ژنگ
20 گرم آرد +100 گرم شیر

طرز تهیه تنگ ژنگ:
آرد وشیر رو با حرارت کم هم زده تا بافتی شبیه حلوا بشه میذاریم تو دمای اتاق تا خنک بشه

طرز تهیه خمیر:
آرد و نمک و شیر خشک و شکر و خمیر مایه رو مخلوط به آن تخم مرغ و تنگ ژنگ و شیر رو به آرد اضافه میکنیم تا خمیر سفتی به دست بیاد ۳دقیقه ورز میدیم بعد کره رو اضافه میکنیم انقدر ورز میدیم تا خمیر نرم و نچسبی بدست بیاد در دمای اتاق استراحت میدیم بعد از یک ساعت دور تا دور خمیر رو روی خودش برگردونده در قالب لوف آرد پاشی شده می

ذاریم تا دو برابر شود میذاریم دوبرابر بشه سپس در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه

بستنی یخی

کمی توت فرنگی پوره کردم

بهش آب و شکر اضافه کردم

کمی آب لیمو

گذاشتم تا یخ بزنه

و عجیب خوشمزه شد

نان شیره خرما

مواد لازم:
١ و ١/٢ پيمانه آرد گندم كامل
١ و ١/٢ پيمانه آرد
١ ق غ خمير مايه فورى
١ و ١/٢ پيمانه آب ولرم
١/٤ پيمانه شيره خرما
١ ق چ نمك
مواد رومال:
زرده تخم مرغ
شير
شكر
كنجد

طرز تهیه:
مايه خمير، شيره خرما و آب رو با هم مخلوط كنيد و به مدت ١٠ دقيقه بذاريد استراحت كنه. در يك كاسه جداگانه آرد ها و نمك رو مخلوط كنيد. مخلوط آرد رو كم كم اضافه كنيد و ورز بدين ، به مدت ٥ تا ١٠ دقيقه تا يك خمير يكدست بهتون بده. خمير رو به مدت ١ ساعت استراحت بدين تا حجمش دو برابر بشه. خمير رو به ٦ قسمت تقسيم كنيد و به صورت توپ در بياريد و بذاريد نيم ساعت ديگه استراحت كنه. خمير رو به ضخامت 5 ميلي متر پهن كنيد. شكر رو در كمى شير حل كنيد و زرده تخم مرغ رو بهش اضافه كنيد و روى نان بزنيد و كنجد رو روى آن پخش كنيد. نون ها رو در دماى ٢٠٠ درجه سانتى گراد به مدت ١٠-١٥ دقيقه بپزيد.