حلوای سه آرد

موادلازم:
آردگندم ۶۵گرم
آرد برنج ۶۵گرم
آرد نخودچی ۶۵گرم
کره ۵۰گرم
روغن مایع ۵۰گرم
آب۳۵۰گرم
شکر ۳۰۰گرم
هل ۱/۲ق چ خ
زعفران دم کرده ۲ق غ خ
گلاب ۱/۴پیمانه
.
طرزتهیه:
۱-آردرا در یک قابلمه رو حرارت پایین الک کنین و یک ربع تفت دهید.
۲-آردبرنج را الک کنین و اضافه کنین و ۷دقیقه تفت دهید.
۳-شربت را آماده کنین. شکر،آب و هل را رو حرارت متوسط بذارین تا همزمان شکر حل شه و آب جوش بیاد.زعفران و گلاب رو اضافه کنین و بذارین یه دقیقه جوش برنه و از رو گاز بردارین.
۴-آرد نخودچی را الک کنین و به آردها اضافه کنین و ۵دقیقه تفت دهید.
۵-کره و روغن رو وسط قابلمه بریزین و با آردها ترکیب کنین و بعد که خوب ترکیب شدن دو دقیقه تفت بدین و از رو گاز بردارین(اگر دوست دارین حلوا تیره باشه بیشتر تفت بدین)
۶-شربت رو در چند مرحله اضافه کنید به حلوا و هم بزنید تا ترکیب بشن.
۷-برگردونین رو حرارت کم و هم بزنین تا یه سمت قابلمه جمع شه.
۸-حلوا رو گهواره کنین تا روغن بندازه و دیگه آمادست
.
نکات:
*میزان مواد اولی فقط به گرم هست و تبدیلش به پیمانه خیلی دقیق نیست.
*میزان همه مواد رو میتونین به یک نسبت کم یا زیاد کنین. مثلا همه مواد رو دو برابر کنین (البته دیگه زعفران رو دو برابر نکنین که اقتصادی تر شه😉)
*آرد نخودچی و آرد برنج قابل جایگزینی نیستن. اگر جایگزینی کنین دیگه حلوای سه آرد نمیشه.
*میزان زعفرانی که نوشتم میزان حداکثر هست. بیش از اون استفاده نکنین. (من از ۱/۲ق چ خ زعفران شاییده و ۲ق غ خ آب جوش استفاده کردم)
*میزان زعفران و هل اختیاریه. از هل ساییده نشده هم میتونین استفاده کنین.
*شکر رو میتونین تا ۵۰گرم کم کنین.

کوبلر هلو

مواد لازم:
هلو ۴ عدد
شکر ۳/۴ پیمانه
کمی آبلیمو
کره ۵۰ گرم
آرد ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر ۳/۴ پیمانه
دارچین به میزان دلخواه
طرز تهیه:
مقداری آب را جوش بیاورید و هلوها را برای چند دقیقه در آن بگذارید، سپس از آبجوش خارج کرده و داخل آب یخ بندازید بعد از یک دقیقه از آب خارج کنید و پوست آن را جدا کنید.
هلوها را برش دهید، شکر و ابلیمو را اضافه کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا شکر حل شده و هلوها نرم شود.
کره را مکعبی خرد کنید کف ظرفتون بزارید و کمی حرارت بدید تا اب بشه و کف ظرفتونو بپوشونه،حالا
آرد، بیکینگ پودر، نمک و شیر را مخلوط کنید و کف ظرف پخش کنید.
هلوها را روی آن بچینید.
کمی دارچین اضافه کنید.
در دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۰ دقیقه بپزید.
با بستنی سرو کنید و
نووووش جاااان😌💚

ساقه طلایی

مواد لازم:
آرد کامل ۴۵۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
پودر شکر ۶۴ گرم
شیر ۸ تا ۱۰ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
مواد خشک را مخلوط کنید.
کره سرد را اضافه کنید و با نوک انگشتان آرد و کره و مخلوط کنید تا شبیه خرده نان شود.
به تدریج شیر را اضافه کنید و خمیر بگیرید.
خمیر را به نازکترین حالت ممکن باز کنید.
کاتر بزنید.
در فر ۱۸۰ درجه حدود ۱۰ دقیقه بپزید.

پای گیلاس

مواد لازم:
گیلاس بدون هسته یک پیمانه
شکر یک پیمانه
کمی ابلیمو و وانیل
نشاسته ۲ قاشق غذاخوری
برای کراست:
۲ و ۱/۲ پیمانه آرد
۱۰۰ گرم کره
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲قاشق غذاخوری آب سرد
۱/۴ قاشق چایخوری نمک
لطفا طرز تهیه رو در ویدیٔو مشاهده کنید

گلت هلو

مواد لازم:
آرد یک و ۱/۲ پیمانه
پودر بادام ۱/۴ پیمانه
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ پینچ
کره ۱۲۰ گرم
آب یخ ۱/۴ پیمانه
مواد مبانی:
کارامل و هلو
شما میتونید میوه دلخواه خودتونو بزارید.

گلت آلبالو

گلت مرغ و سبزیجات

گلت گوجه و پنیر پیتزا

گلت سبزیجات

طرز تهیه:
ابتدا تمامی مواد را به جز آب یخ در ظرف ریخته و با نوک انگشتان مواد را با هم مخلوط میکنیم
تا به شکل خرده نان در بیاد
سپس آب یخ را اضافه میکنید و با کمی ورز دادن خمیر بگیرید
بعد خمیر را توی کیسه نایلونی بگذارید
کمی در کیسه خمیر را باز کنید
و برای حداقل یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
بعد از زمان استراحت خمیر
خمیر را با وردنه باز کنید
به ضخامت ۴-۵ میل
مواد میانی را وسط خمیر بریزید و دور خمیر را به داخل تا کنید.
یا زرده تخم مرغ رومال کنید.
روی ان بادام پرک شده یا خرده بادام بپاشید.
در فر ۱۶۰ درجه به مدت تقریبی ۴۵ دقیقه بپزید.
بعد از خنک شدن با بستنی سرو نمایید.
نوش جان

دسر ماست و توت سیاه

مواد لازم برای لایه توت فرنگی:
شکر ۶۰ گرم
شیر ۱۹۰ گرم
وانیلین ۱/۸ قاشق چایخوری
آب سرد ۶۰ گرم
پودر ژلاتین ۱۵ گرم
ماست شیرین ۱۳۵ گرم
خامه فرم گرفته ۹۰ گرم
پوره توت فرنگی ۱۰۰ گرم

مواد لازم برای لایه توت سیاه:
شکر ۶۰ گرم
شیر ۱۹۰ گرم
وانیلین ۱/۸ قاشق چایخوری
آب سرد ۶۰ گرم
پودر ژلاتین ۱۵ گرم
ماست شیرین ۱۳۵ گرم
خامه فرم گرفته ۹۰ گرم
پوره توت سیاه ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
شیر و شکر را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شیر گرم شده و شکر حل شود. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی از حرارت آن کاسته شود.
آب سرد را در کاسه کوچکی ریخته و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند سپس به روش بن ماری اجازه دهید ژلاتین ذوب شود.
محلول ژلاتین را به تدریج به مخلوط شیر و شکر بیفزایید. اسانس در صورت دلخواه بیفزایید.
ماست را ویسک بزنید تا یکدست شود.
ماست را کم کم به خامه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مایه ژلاتین دار خنک شده را کم کم به ماست و خامه اضافه کنید.
در آخر پوره توت فرنگی را افزوده و هم بزنید.

توی ظرف دسر بریزید در یخچال قرار دهید و اجازه دهید ببندد.

همین روال را برای توت سیاه انجام دهید.

بسیار خوشمزه

نوش جان

دانه چیا

دانه چیا کم‌کالری و غنی از اسیدهای چرب امگا ۳٫
سرشار از پروتیٔین و فیبر
چیا در زبان قوم مادیان به‌معنی قدرت است.
میزان محبوبیت این گیاه در میان مردم جهان روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
دانه چیا بطور معمول در مکزیک و جنوب غربی امریکا مصرف می شود.
مفید برای قلب، دیابت، لاغری و…
دانه های چیا را با تخم شربتی اشتباه نگیرید.
دانه های چیا به تنهایی هیچ طعم و مزه خاصی ندارند بنابراین با شیرین کننده دلخواه خودمون درستش میکنیم.
من برای تهیه این میزان از پودینگ
۳ قاشق سوپخوری دانه چیارو با یک پیمانه شیر در ظرفی ریختم
و حدود یک ساعت بهش زمان دادم تا کاملا مایه من غلیظ بشه و دانه ها شیرو به خودشون جذب کنن
بعد میوه، عسل، و پرک جودوسرو بهش اضافه کردم.

تارت گرانولا برای صبحانه

مواد لازم:
۱ ۱/۲ فنجان پرک جو دوسر
۱/۲ فنجان نارگیل خرد شده
۲ قاشق غذاخوری دانه چیا
۱/۲ قاشق غذاخوری دارچین
۱/۴ فنجان + ۱ قاشق غذاخوری روغن یا کره
۱/۴ فنجان عسل یا شربت افرا
برای پر کردن از ماست طبیعی استفاده کنید.
طرز تهیه:
فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه
جو ، نارگیل ، دانه چیا و دارچین را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید ، کنار بگذارید
کره و عسل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت کم ذوب کنید
کره و عسل ذوب شده را روی مخلوط خشک بریزید و خوب هم بزنید
در قالب های تارت چرب شده بریزید و با استفاده از قاشق مواد را قالب فشار دهید تا منسجم شود.
حدود ۱۵ دقیقه در فر بپزید تا حدی که رنگ آن کمی طلایی شود.
بگذارید قبل از خارج شدن از قالب کاملا خنک شود.
قاشق مرباخوری مخلوط ماست را در هر تارت و با میوه های مورد نظر اضافه کنید.

کوفته تبریزی

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده  ۴۰۰ گرم

لپه  ۱ پیمانه

برنج   ۱ پیمانه

تخم مرغ   ۲ عدد

پیاز  ۱ عدد

مرزه، ترخون و ریحون، جعفری، نعنا تازه خرد شده ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی  ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک به میزان لازم

روغن

آلو

زرشک و گردو برای تزئین

طرز تهیه:

لپه رو خیس کنیم (نصفه روز)

نیم پز میکنیم.

لپه رو آسیاب میکنیم.

برنج هم خیس میکنیم.

میتونیم نیم پز کنیم.

پیاز رنده شده، آبشو میگیریم.

همه مواد مخلوط میکنیم.

ورز میدیم.

میشه از ۲ قاشق آرد نخودچی هم استفاده کرد.

بعد گلوله میکنیم و وسطش میتونیم از آلو، تخم مرغ آب پز یا گردو استفاده کنیم.

بعد پیاز داغ میکنیم، رب و زردچوبه رو اضافه میکنیم.

کمی آب میریزیم.

بعد حرارت و کم میکنیم و کوفته هارو اضافه میکنیم.

در قابله رو نمیزاریم تا یه ربع بجوشه بعد که جوش اومد در قابلمه رو میزاریم.

 

نان شیر گندم

موادلازم برای خمیر
آرد نان 230 گرم
آرد کامل گندم 70 گرم
مخمر فوری 2 قاشق چایخوری
تخم مرغ 30 گرم
شیر 135 گرم
شکر 1 قاشق چایخوری
شیرخشک 10 گرم
نمک 5 گرم
کره 30 گرم
برای تنگ ژنگ
20 گرم آرد +100 گرم شیر

طرز تهیه تنگ ژنگ:
آرد وشیر رو با حرارت کم هم زده تا بافتی شبیه حلوا بشه میذاریم تو دمای اتاق تا خنک بشه

طرز تهیه خمیر:
آرد و نمک و شیر خشک و شکر و خمیر مایه رو مخلوط به آن تخم مرغ و تنگ ژنگ و شیر رو به آرد اضافه میکنیم تا خمیر سفتی به دست بیاد ۳دقیقه ورز میدیم بعد کره رو اضافه میکنیم انقدر ورز میدیم تا خمیر نرم و نچسبی بدست بیاد در دمای اتاق استراحت میدیم بعد از یک ساعت دور تا دور خمیر رو روی خودش برگردونده در قالب لوف آرد پاشی شده می

ذاریم تا دو برابر شود میذاریم دوبرابر بشه سپس در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه