کلوچه خرمایی دزفولی

کلوچه دزفولی یکی از خوراکی های محلی آن می باشد که در جای جای فرهنگ غنی و متنوع این شهر به خوبی نمایان است.طعم خوش و سنتی این کلوچه مورد استقبال مردم شهر و مهمانان شده و تولید آن در دزفول به شکل سنعتی بسیار گسترش یافته است. این کلوچه را برای ایام نوروز، عید آخر سال رفتگان، برای روز بعد از مراسم ازدواج به همراه حلوای خوش رنگ و اعیادی مثل عید فطر استفده می کنند.

انواع کلوچه سنتی دزفول:

کلوچه خرمایی، کلوچه شکری، کلوچه شیری و سالی حلوا می باشد. در شهرستان شوشتر هم کلوچه شکری و کلوچه ای که شیرین نیست بسیار طرفدار دارد. به نوعی می توان گفت که این نوع کلوچه مختص این دو شهر یعنی دزفول و شوتر می باشد. این کلوچه بسیار مقوی است.

زیره به دلیل خاصیت ضد نفخی که دارد باعث هضم کلوچه می شود سنگین نیست. و زنجبیل خاصیت گرم کنندگی دارد.

مواد لازم:

مایه خمیر  ۲ قاشق چایخوری

آب یا شیر گرم ۱ پیمانه

شکر ۵ قاشق سوپخوری

آرد ۷۰۰ گرم

روغن جامد مرغوب ۱ پیمانه ذوب شده

بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

پودر زنجبیل، زیره از هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری

زیره نکوبیده ۳ قاشق سوپخوری

نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

مواد لازم میانی:

خرما هسته گرفته ۲۰۰ گرم

روغن ۴ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

آرد و روغن را با کف دست ماساژ دهید و مخلوط کنید.

باقی مواد را اضافه کنید.

شیر را به ارامی بیافزایید تا وقتی که خمیر شکل گیرد.

خمیر را نیم ساعت استراحت دهید.

طرز تهیه مواد میانی:

خرما و روغن را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم با گوشت موب یا قاشق آن را له کنید.

به این خرما، خرما گرم گفته می شود.

بعد از استراحت خمیر:

از خمیر گلوگه هایی به اندازه نارنگی بردارید و در کف دست باز کنید از مواد میانی داخل آن بگذارید و لبه های خمیر را جمع کنید

خمیر را روی سطح کار پهن کنید و

با ابزاری به نام سُک سُک سطح روی آن را سوراخ سوراخ کنید.

در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + سه =