مِليتزانوسالِتا يا سالاد بادمجان يك نوع ديپ است كه براي گياهخواران و همچنين ورزشكاران و تامين انرژي يك ميان وعده عالي محسوب ميشود.اين ميان وعده كه عموما در رستورانهاي يوناني به نام مزه(mezze) شناخته ميشود يكي از چندين خوشمزه يوناني است كه به خاطر سلامت و خواص خوبش بر سر هر ميزي سرو ميشود.
مواد لازم :
٤ عدد بادمجان بزرگ
نصف پياز قرمز
١ حبه سير ، له شده
نصف فنجان روغن زيتون
سركه شراب قرمز كمي
٣ قاشق غذاخوري آب ليمو
٣ قاشق غذاخوري جعفري، خردشده
نمك و فلفل به ميزان لازم
پاپريكا دودي(براي گارنيش)
طرز تهيه:
١: دماي فر را تا ٤٢٥ درجه فارنهايت پيش گرمايش دهيد يا آن را كبابي كنيد
تمام بادمجان ها را با چنگال سوراخ كنيد و در فر به مدت يكساعت قرار دهيد و هر ١٥ دقيقه يكبار آنها را بچرخانيد تا خوب رُست شود.بعد از آن بادمجانها را كنار گذاشته و وقتي به حد كافي سرد شد پوست آنها را كاملا جدا كرده و به مدت ١٥دقيقه در آبكش قرار دهيد.بعد روي تخته كار كاملا بادمجانها را ساطوري كنيد.
٢: در همين حين سير ، روغن زيتون،نمك و فلفل و ليمو و سركه (در صورت تمايل) را در ميكسر يا با همزن دستي باهم مخلوط كنيد تا نرم و غليظ شود.
٣: بادمجانها را در كاسه اي قرار داده و با چنگال له ميكنيم ،پياز را روي اين مواد رنده كرده و بعد جعفري را اضافه ميكنيم و كاملا اين مواد را به هم ميزنيم.
٤: مواد ميكس شده مرحله ٢ را به مواد اضافه ميكنيم و باز به هم ميزنيم تا كاملا يكدست شود.
٥: يكساعت اين ديپ را در يخچال قرار دهيد و بعد براي سرو با زيتون و پاپريكاي دودي،زيتون اسلايس شده اي كه درون شراب يا سركه خوابيده باشد، نان پيتا يا نان سوخاري گارنيش كنيد.