انار آویج

خانم ها و آقایاااان این شما و این…
انار آویج، انار پیچ، قورآویچ، سنگه خورش و یا هر نام دیگه ای که داره و من نمیدونم😅
ابتدا متشکرم از الهه آذری کارشناس ممتاز غذاهای سنتی
و اما موااااد لازم:
پیاز ۱ عدد
مرغ یک دوم مرغ متوسط
مغز گردو ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
آب انار ۲ پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
سبزی( نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره) چوچاق و خالواش ۵۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
رب انار ۱ قاشق سوپخوری
روغن برای سرخ کردن
تخم مرغ ۲ عدد زده شده و سرخ شده برای روی خورش
انار دانه شده ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
پیاز را نگینی خرد کرده، تفت دهید.
مرغ را اضافه کرده، تفت دهید.
آب انار، کمی آب، نمک و فلفل و زردچوبه و گردو را به مرغ اضافه کنید تا مرغ نیم پز شود.
سبزی و سیر را با کمی روغن تفت دهید.
به همراه رب انار به مرغ بیفزایید.
صبر کرده خورش(خورشت) یا هرچی، جا بیفتد و روغن بیندازد.
با انار دانه شده تزئین کنید.

نکته ها:

این خورش مربوط به خطه شمال کشور می باشد.

میتوان به آن خورش فسنجان سبزی گفت که در دو نوع با مرغ و گوشت تهیه می شود.

سیر این خورش را میتوان حذف یا بیشتر کرد.

سبزی این غذا در اصل باید ساییده شود یا کاملا ریز گردد، میتوان در چرخ گوشت آن را چرخ کرد.

سبزی آن را کمی سرخ کنید تا هم خاصیت و ارزش غذایی آن حفظ شود هم رنگ خورش تیره نگردد.

گردو را کاملا ریز و آسیاب کنید و از گردوی مرغوب استفاده کنید.

در صورت در دسترس نبودن چوچاق و خالواش برای مزه اصلی این غذا، از آن ها استفاده کنید اما اگر در دسترس نیست از پخت این غذا صرف نظر نکنید.

چند بار در حین جا افتادن خورش کمی آب سرد و یا یک تکه یخ به خورش اضافه کنید تا بهتر به روغن بیفتد.

در بعضی مناطق مقدار کمی ارد برنج حل شده در آب به آن اضافه میکنند.

به مقدار 2 قاشق سوپخوری برنج خرد شده خیس شده می توان به خورش اضافه کنید.

در دستور با گوشت چرخ کرده، مرغ را حذف کنید و گوشت را به همراه پیاز رنده شده، یک حبه سیر، نمک، فلفل و زردچوبه به کوفته ریزه تبدیل کنید و کمی تفت داده و به خورش اضافه کنید.

کوفته ریزه انارآویج باید کمی درشت تر از کوفته ریزه معمولی بوده و بعد از جا افتادن گردو و سبزی در نیم ساعت اخر اضافه شود.

در ضمن کوفته ریزه ها را میتوان بدون سرخ کردن آرام ارام به خورش اضافه کرد.

تخم مرغ را در دستورهای محلی با کمی نمک میزنند و به خورش اضافه میکنند که کمی رنگ خورش را تغییر می دهد..

برای رنگ بهتر خورش و ظاهر زیبای ان، تخم مرغ را به صورت خاگینه زده و روی خورش قرار می دهیم.

از تخم مرغ سفت رنده شده نیز میتوان استفاده کرد.

در صورت در دسترس نبودن رب انار یا آب انار می توان یکی را حذف و دیگری را جایگزین کرد.

به جای اب انار میتوان از اب نارنج نیز استفاده کرد.

نووووش جان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنجاه هشت + = شصت هشت