Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

رسپی های تصادفی

وانیل

در این مقاله وارد دنیاى وانیل خواهیم شد و انواع آن را بررسی می کنیم.
عمومی ترین و آشنا ترین رایحه شیرینی پزی است، که در حال حاضر در صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. وانیل بعد از زعفران گران ترین ادویه جهان است.
گیاهی است درخت گونه و بالارونده دارای ساقه های سبز و برگ های پهن. وانیل، غلاف سیاه شکل و بلندی است که دارای گل است و از خانواده ارکیده، این غنچه زیبا عمر کوتاهی دارد.
وانیل بومی مناطق مرطوب حاره ای است که در آمریکای مرکزی و جنوبی و هند غربی و جنگل‌های مرطوب جنوب مکزیک رشد می کند و ساقه های به هم تابیده اش تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ می رود.
ماده خوشبوی وانیل از میوه این گیاه گرفته می‌شود. میوه اش به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً به مرحله رشد برسد جدایش می کنند و خشک می‌کنند.
مرغوبترین وانیل مختص ماداگاسکار یا همان وانیل بوربن است.
عصاره وانیل خالص Pure Vanilla Extract
عصاره وانیل خالص ، وانیل مایعی است که متداولترین نوع مورد مصرف در تمام دنیا است.
این عصاره به این ترتیب بدست می آید: لوبیا یا غلاف وانیل را داخل محلول آب و الکل قرار می دهند)در برخی موارد شکر نیز اضافه می شود)، طی این فرآیند مایع تیره با عطر و طعم فوق العاده ای از وانیل به دست میاد. مقدار الکلی که برای این وانیل استفاده می شود حدود ۳۵ درصد است.
این وانیل برای تمامی مصارف پخت و پز مناسب است اما توصیه ام این است که به مایعات(دسرها، کرم ها) آن را اضافه کنید فقط این نکته را مد نظر داشته باشید که آن را به مایعات داغ اضافه نکنید زیرا که الکل آن به سرعت تبخیر و عطر وانیل از بین میرود.
اسانس وانیل Vanilla essence
اسانس وانیل هم به مانند عصاره وانیل مایع است. با این تفاوت که ممکن از مراحل بدست آوردنشان متفاوت باشد. در دو رنگ تیره و روشن در دسترس عموم قرار دارد معمولا این وانیل را با شبیه سازی در کارخانه ها تولید می شود و رایحه خوبی نیز دارد. و در برخی موارد کمی روغن نیز این اسانسها دارند که در مصرف آنها باید احتیاط کرد چرا که بوی بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غلاف (لوبیای) وانیل Vanilla pods (beans)
میوه اصلی گیاه وانیل است که واقعی ترین نوع وانیل که دارای خواص زیادی نیز می باشد.
روش استفاده غلاف وانیل به این صورت است که به کمک چاقو شکاف طولی روی بدنه آن ایجاد کنید و با پشت چاقو روی قسمت سیاه داخلی آن کشیده و دانه های آن را داخل مواد استفاده کنید. این وانیل طبیعی ترین و اصیل ترین بویی است که از وانیل استشمام خواهید کرد.
دیدن دانه های ریز سیاه در محصول نهایی نشان دهنده استفاده شما از وانیل مرغوب و با کیفیت است و لذت خوردن را چندین برابر خواهد کرد.
بعد از استفاده از وانیل می توانید آن را شسته و خشک کنید و در ظرف شکر قرار داده تا عطر خوبی به آن دهد و یا حتی می توانید بعد از خشک شدن آن را آسیاب کرده و به عنوان پودر وانیل استفاده کنید.
وانیل پودری Vanilla powdered
پودر سفید رنگی است که دارای بافت ریز و براده مانند که در اصل محصولی است شیمیایی و شبیه سازی شده که آن را با نام «وانیلین» در دنیای پخت و پز می شناسند.
برای استفاده از وانیلین که رایج ترین نوع وانیل است و در دسترس همه قرار دارد احتیاط کنید چرا که اگر بیش از اندازه مصرف شود محصول نهایی شما تلخ خواهد شد و در مقادیر بالاتر انسان را دچار مسمومیت خواهد کرد.
وانیل شکری Vanilla sugar
وانیل شکری پودری دانه درشت است شبیه شکر که عطر وانیل را دارد و آن را با نام وانیلا در دنیای پخت و پز می شناسند. محصولی است صنعتی که از ترکیب وانیلین و شکر به دست می آید و برای استفاده نیز نگران مسمومیت و تلخی نیز نداشته باشید.
خمیر وانیل vanilla paste
محصولی صنعتی که از لوبیای وانیل و افزودنی های دیگر تشکیل شده و عطر و بوی وانیل خالص را به همراه دارد.

نوشته شده توسط احسانه بیگی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *