Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

رسپی های تصادفی

نان تافتون

موادلازم:
ماست:۱۶۰ گرم
تخم مرغ: ۶۵ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
آب: ۵۰ گرم
خمیرمایه فوری: ۱۰ گرم
آردنان: ۳۷۵ گرم
نمک: ۵ گرم
بهبود دهنده: ۵ گرم
طرزتهیه:
آرد، نمک و بهبود دهنده را با هم مخلوط و الک نمایید و مایه خمیر را اضافه کنید.
تخم مرغ، آب، ماست، نمک و روغن مایع را نیز با هم ترکیب و به کمک همزن دستی آنها را مخلوط نمایید. حال مواد تر را به مواد خشک بیافزایید. در ابتدا به کمک لیسک سعی کنید مواد را مخلوط کنید و روی سطح کار آورده و ورز دهید.
خمیر را با درپوش در یک ظرف از قبل چرب شده به مدت ۶۰ دقیقه قرار دهید. از خمیر چانه های ۶۰ تا ۱۰۰ گرمی جدا کرده چانه کنید و رویش را پوشانده و ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید.خمیر را هواگیری کرده و به کمک وردنه باز کنید و رویش را با چنگال یا نوک انگشتان بصورت خطی سوراخ کنید، روی نان را آب پاشیده و در تابه از قبل گرم شده بیاندازید و وقتی یک طرف پخت طرف دیگر را بپزید.
نان های پخته شده را لای دستمال آشپزخانه قرار داده تا بخار اولیه خارج شود و بعد داخل کیسه نایلونی بسته بندی و فریز کنید.
نکات:
به جای ماست از خامه صبحانه هم میتوانید استفاده نمایید.
نمک را بنا به ذائقه خود می توانید اندکی کمتر یا بیشتر کنید.
مایه خمیر مصرفی در این دستور از نوع خشک و فوری است، لذا نیاز به عمل آوری نیست بشرط اینکه از سالم بودن آن اطمینان داشته باشید.
روش متوجه شدن مایه خمیر بدین صورت است که شما ۶۰ گرم آب را با ۵ گرم شکر مخلوط کرده و به دمای ۳۸ درجه میرسانید و بعد ۱۰ گرم مایه خمیر اضافه میکنید و با درپوش اجازه میدهید نهایتا ۱۰ دقیقه بماند، اگر در این فاصله واکنش نشان داد سالم است در غیراینصورت غیرسالم است و در واقع در نان عمل نخواهد کرد.
مدت زمان نگهداری مایه خمیری که از بسته بندی کارخانه ای خارج شده از ۱ تا ۶ ماه است.
لطفا برای دستوراتی که خدمتتون ارائه میدهم از ترازوی دقیق دیجیتالی استفاده بفرمایین که در غیر اینصورت با
مشکل مواجه خواهید شد.
میزان آرد دستور تقریبی خدمتتون ارائه میشود چرا که هر کس در خانه اش یک نوع آرد بنام آرد نان دارد، شرایط آب و هوایی هر منطقه متفاوت است و….؛ تنها راه صحیح این است که خمیر اگر شل بود و غیرقابل کار کردن به آن بتریج آرد بیافزایید و اگر خمیر خشک و سفت بود باز هم بتدریج آب بیافزایید.
سعی میکنم تمام نکات و دستورات استاندارد را خدمتتون ارائه دهم اما پخت و پز علی الخصوص قنادی و نانوایی نیاز به دانستن اصول پایه دارد که این امر هم با آموزش صورت میگیرد.
اگر میخواهید نان خانگی شما شبیه نان صنعتی شود شیار با چنگال یا دست را روی خمیر قبل از پخت ایجاد کنید در غیر اینصورت لزومی ندارد.

رسپی از احسانه بیگی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *